Jak a proč přestat bojovat se strachem?

V tomto článku se věnujeme tématu, které Vás velmi často zajímá. Je to strach... Článek je přepisem níže uvedeného videa, a proto je na Vás, zda zvolíte tuto textovou verzi anebo si pustíte povídání Jiřího Lexy. Pokud byste se chtěli o tématu dozvědět více, pak veškeré Vaše dotazy a odpovědi na ně směřujeme do kurzu "Skrytá zranění". Pojďme se tedy zbavit strachu:

Dnešní video je inspirováno dotazem paní Jaroslavy: "Možná pozdě, ale přece jsem objevila vaše videa, která mi mění náhled na moje trápení a jak s nimi pracovat. Nikdo mě neučil, jak využít záměr, bohužel bojuji marně celý život se strachem, bolesti žaludku, ze zubaře a jinými. Díky za vaše rady a přeji vše dobré. Jaroslava Starostová." 

VYMĚŇTE SLOVO "TRÁPENÍ" ZA "ZKUŠENOSTI"

Jiří Lexa: Dobrý den, vítám vás u tohoto videa a pojďme, podíváme se hned na první indicii, která zazněla v první větě. Slyšeli jste tam slovo trápení? Co kdybyste na své slovo trápení začala pohlížet, paní Jaroslavo, trošičku jinak? A je to i pro vás ostatní.

Co kdybyste začali přemýšlet nad slovem trápení jako nad zkušeností? 

Protože budete-li to trápení brát jako váš nějaký nešťastný úděl, budete-li brát vaše trápení jako něco, co vám ztěžuje život, jako něco, nad čím se vlastně litujete, tak díky zákonu přitažlivosti si budete tyto trápení přitahovat do života neustále. A potom tady máme ještě třeba zákon rezonance nebo zákon akce reakce a podle toho se budou dostavovat výsledky.

To znamená, že vy budete v rámci těch trápení jednak si přitahovat další trápení a jednak budete vibračně zažívat výsledky těch trápení. Bude vás stále něco trápit. Budete z toho stále smutný, budete se stále dívat jenom na to horší, budete hledat ty horší věci. 

Pojďte to otočit. Pojďte tomu říkat zkušenosti. Pojďte ty trápení přijmout jako zkušenost, která vám má přinést nějaký váš posun. Protože když se budete věnovat zkušenostem a budete ty zkušenosti neustále hledat, vyhledávat, budete je chválit, tak ten váš život se bude ubírat úplně jiným směrem. Co vy na to? 

Jestliže to pojmete jako zkušenosti, jako sbírání zkušeností, tak najednou zjistíte, že vás dokonce i baví ty negativní věci, které jste dříve viděli jako trápení. Najednou vidíte, že na tom rostete. Že se na nich něco učíte. Že když vám přichází do života ne přímo něco úplně perfektního, co by se vám líbilo, tak vám to prostě nějakým způsobem pomáhá. 

A když toto začnete brát právě tímto náhledem, tímto způsobem, tak zjistíte, že váš život se úplně rozjasní a že budete naprosto v pohodě. Protože vy se vlastně budete neustále vzdělávat, vy budete růst a váš život vám bude dělat daleko větší radost

Proto si ode dneška říkejte, že vám do života přichází pouze zkušenosti a vy je s láskou přijímáte. Zkuste to, uvidíte, vyplatí se vám to. 


VAŠI BLÍZCÍ TAKÉ NECHTĚJI VIDĚT VAŠE TRÁPENÍ, ALE VAŠE ŠTĚSTÍ

A teď si položte otázku, když se trápíte kvůli těm vašim trápením, zajímá to někoho ve vašem okolí? Zajímá to někoho na světě? A já vám odpovím za vás - nezajímá. Vaše trápení nikoho nezajímají. Dokonce mnohdy ani ty nejbližší lidi naše trápení nezajímá. Proč? Protože to nejbližší okolí by nejradši, aby ten jejich milovaný člověk byl šťastný. A když se ten člověk trápí a je nějakým způsobem ovlivněn těmi trápeními, tak i to okolí obvykle bývá skleslé a neví, jak mu třeba pomoct. 

Takže vy i tím, že budete hledat v těchto svých různých situacích své neustále zdokonalovací prvky, tedy zkušenosti, tak najednou zjistíte, že i to vaše okolí na vás kouká úplně jinak, protože si řeknou, jak ta maminka nebo ta kamarádka nebo ta přítelkyně nebo ta babička nebo kdokoliv, to je jedno, jak to udělala, že ona je najednou úplně jiná? 

Ona najednou přijímá ty zkušenosti se zcela jinou energií a vůbec jí nevadí, že to zažívá, naopak se z toho ještě raduje. A tak to bývá, takže zkuste nad tím přemýšlet takto. A jestliže to nikoho nezajímá, že vy máte nějaká trápení, tak to otočte. Řekněte si, že vy v tuto chvíli máte vaše zkušenosti a zkušenosti vás v životě posouvají a vlastně pomáhají vám být lepší člověk. No, a to je fantastické. Není? 


"Nikdo mě neučil, jak využít záměr..."

Věřte tomu, že nejste jediná, že nikoho nikdo neučil v životě využívat záměry, protože tato naše schopnost byla jakýmsi nedopatřením zapomenuta, ale ono to nebylo asi nedopatřením. Nemá cenu hledat proč, ale podstatné je, jak se to naučit. Takže namísto toho, abyste se litovala, nebo kdokoliv jiný, aby se litoval, že vás někdo něco nenaučil, že jste se narodili na špatné planetě, na špatném místě, ve špatné rodině, nebo že vám rodiče předali jenom to, co třeba zrovna nepotřebujete, tak to udělejte jinak. 

Řekněte si, naučím se vysílat záměry a teď spíše důležitá otázka: jak se to naučím, kde najdu tu zkušenost, kde najdu ten návod, kdo mi s tím poradí? A to už je lepší, protože to jsou konstruktivní otázky. Každá otázka je totiž konstruktivní. Ale jestliže budeme oznamovat světu: nikdo nás to nenaučil, tak celý svět se od nás může i otočit. Ale jakmile řekneme, kde se to můžu naučit? Kdo mně s tím pomůže? Pomůžete mi s tím? Tak najednou uvidíte, že se určitě najde člověk, který vám s tím pomůže.

A jednoho takového člověka máte právě tady, to znamená, chcete poradit? Začněte se tedy věnovat tzv. vědomé tvorbě vlastní reality. Nebo se tomu teď říká kvantování. Protože při kvantování stoprocentně využíváte své záměry. Naučíte se to jednoduchým způsobem, ale hlavně to můžete využívat kdykoliv, kdekoliv.

Jedete v autě? Pošlete si záměr.
Jedete v autobuse? Pošlete si záměr.
Jdete na procházku? Pošlete si záměr.
Bavíte se s kamarádkou a zapomněli jste na něco? Pošlete si záměr.
Děláte nějakou práci a potřebujete to vylepšit? Pošlete si záměr.
Jedete v autě a zastavuje vás policie? Chcete, aby to dopadlo co nejlíp? Pošlete si záměr.

Zkrátka naučte se to tímto způsobem a právě v tom kvantování, to je fantastický.

Samozřejmě, záměry jdou posílat i jiným způsobem, pomalejším způsobem, ale to kvantování, to bych doporučil, protože kvantování mám vyzkoušeno, že to funguje a nejenom já, ale mnoho lidí, s kterými spolupracuji, které jsem to naučil, nebo kteří navštěvují různé mé online kurzy anebo semináře.

VĚDOMÁ TVORBA VLASTNÍ REALITY

Právě ve vědomé tvorbě vlastní reality poznáte sílu vlastního srdce, sílu vlastní myšlenky. Najednou začnete sami sobě důvěřovat a víte, co to znamená, když začnete sami sobě důvěřovat? Začíná to vlastně tím, že najednou začnete přitahovat všechno, co vám může v životě pomoct.

Protože ta sebedůvěra je jako magnet. Najednou to začne s vámi hrát na všechny strany a začne to k vám přitahovat příležitosti, možnosti, způsoby, techniky, zkrátka všechno možné, ale je jenom na vás, jak vy se rozhodnete. Takže co? Jde mi do toho? 

Naučte se všechna negativa otočit ve svůj prospěch. A jak to myslím? Úplně jednoduše, prostě se najednou rozhodněte, že budete, například to, že vás něco trápí, se snažit využít, jak se z toho poučit. Jakým způsobem se posunout díky tomu, že vás třeba něco trápí. Nebo díky tomu, že se vám něco v životě nedaří. Hledejte způsoby, jak se posunout a uvidíte, že se naladíte natolik na to hledání těch různých možností a způsobů, že si je budete najednou přitahovat. 


"Bojuji marně celý život se strachem..."

Myslím si, že boj s něčím, jako je třeba strach, ale i s jinými mentálními programy nebo s jinými věcmi v životě není problém jenom u paní Jaroslavy, ale je to problém u mnoha, já bych řekl většiny lidí. Proč? Protože nás ještě nikdo nenaučil, že boj jako takový přináší zase jenom energii boje.

Přináší zase jenom jakési napětí, jakýsi napnelismus, jakýsi stres a v tom okamžiku, jakmile my máme v sobě stres, tak nemůžeme být jednak racionální, ale nemůžeme být uvolnění. Nemůžeme fungovat na základě našeho srdce, naší intuice, na základě třeba kvantování, protože při kvantování musíte být uvolnění. Ale v okamžiku, když se naučíme ten strach zpracovat, já neříkám ho zahodit nebo dát pryč, to vám vysvětlím za chviličku, ale naučíme se ho zpracovat, tak najednou zjistíme, že se nám všechno daří mnohem lépe. 

Co kdybyste to jednou zkusili jinak? Přijměte svůj strach jako součást sebe sama. Řekněte si, že váš strach je stejný jako vaše láska, odvaha nebo vděčnost a od této chvíle jej tak berte a přijímejte. Prostě kdykoliv se dostaví do vašeho života strach, tak si řekněte, že v tuto chvíli jej nepotřebujete. Že až jej budete potřebovat, tak mu určitě dáte vědět a určitě ho využijete. Zkuste to takto udělat a uvidíte, jak s vámi najednou začne strach spolupracovat.

Jak se mnou může strach spolupracovat? Úplně stejně jako cokoliv, čemu dáte pozornost. Dáte mu lásku a dáte mu určitý řád ve svém životě, protože v momentě, když dáte najevo, že ten strach je vlastně vaší součástí, ale tím pádem se nemusí bát, že ho odkopnete a zároveň ale, že vy rozhodujete, kdy ho ve svém životě potřebujete, když ho chcete nechat. Ale na druhou stranu, že v okamžiku, kdy ho nepotřebujete, tak má prostě volno...

A když to takto uděláte, tak najednou zjistíte, že už nepotřebujete ani neustále chodit do té energie boje, protože co dělá energie boje? Přitahuje vám zase jenom boj a má tendenci bojovat. Ale v okamžiku, když přestanete bojovat se strachem a dáte mu volno, tak vy najednou budete uvolnění a tím, že budete uvolnění, tak budete přitahovat spoustu mnohem pozitivnějších, rozmanitějších věcí ve svém životě. 

Energie boje je totiž velmi silná energie. Je to ten tlak, o kterém jsem mluvil. Je to ten pres, je to ten stres. Ale v momentě, když vy tuto energii nebudete využívat, uvolníte ji, tak vy ji využijete vlastně úplně na druhé straně. Ale využijete ji tak, že ona bude procházet sama, ona bude vytvářet vše, čemu vy dáte volný průběh. Tzn. že ona bude jakoby plynout v tom toku toho kvantového pole nebo toho vesmíru, chcete-li, a bude vám tvořit ty vaše záměry daleko jednodušeji, než když budete na to tlačit. 


JAK TO MÁTE V ŽIVOTĚ?

Všimněte si to i na praktických věcech v životě, když jste něco chtěli a tlačili jste na to, tak to nemuselo vždy vyjít přesně podle vašich představ, ale pak se určitě stalo to, že jste to uvolnili, nechali jste všechno být, rezignovali jste a věci se daly do pohybu. Jak je to možné? No, vy jste dali průchod právě této tvořící energii, které máte nadbytek, ale mnohdy si to jenom neuvědomujete.

Takže ode dneška - zvykněte si na to, že strach je váš. Že jej sice přijímáte, ale nemusíte s ním bojovat. Že strach můžete využít jenom tehdy, když vy se pro to rozhodnete a jakmile toto budete vědět a toto si budete udržovat neustále ve vašem povědomí, tak uvidíte, že ten život bude ve vašem případě plynout mnohem lépe, než třeba plynul doposud. 

Řekněte strachu třeba: "Mám tě rád, ale nebudu s tebou bojovat. Dávám ti dneska volno. Žádný boj se prostě nekoná." Možná si řeknete, že to je pěkná blbost, ale na druhou stranu uvidíte, co se tímto tahem, který uděláte, začne ve vašem životě rozvíjet, pročišťovat a jak váš život začne plynout úplně jednodušeji. A možná budete mnohem více spokojeni. 

Takže já vám dnes děkuju za zhlédnutí tohoto videa a budu moc rád, když mu dáte like. Samozřejmě, pokud se vám video líbilo, tak si přihlaste odběr, aby vám neutekla další videa, protože pro vás připravujeme s Kvantovou cestou a samozřejmě s naším týmem další zajímavá videa, která by vás mohla posunout a budu moc rád, pokud máte nějaké dotazy v oblasti osobního rozvoje, abyste se klidně nebáli a napsali nám na email info@kvantovacesta.cz a pokud váš dotaz bude vhodný do nějakého videa, rádi ho tam umístíme.

A pokud ne, pokud bychom vyhodnotili, že vám na ni odpovíme jenom do mailu, tak ale odpověď od nás stoprocentně dostanete. Takže budeme rádi, když nám napíšete a samozřejmě můžete psát i do komentářů, protože od toho tady komentáře jsou. To je z mé strany v tuto chvíli všechno, děkuji vám za zhlédnutí a brzy zase na viděnou a na slyšenou.

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Skrytá zranění

Unikátní online kurz Skrytá zranění

Seznámíme Vás s pravidly a zákonitostmi, které ovládají lidské chování. Jejich pochopení pozitivně ovlivní Vaše vztahy s druhými lidmi. Zjistíte, co a proč ve Vás vzbuzuje emoce a reakce.
 

Každý máme své skryté emoční zranění, které v nás aktivuje určité vzorce. Jak to celé funguje?

🌟Nečekejte a vstupte do kurzu již nyní.
Stačí kliknout na tlačítko níže. Udělejte něco pro svůj osobní rozvoj a fungující mezilidské vztahy!

📚 Získáte bohatý obsah
🎓 Odborné vedení lektora
🔥 Velké množství informací

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti