Kontakty

Jak správně jíst?



Proč dnes lidé nevědí, jak se správně stravovat? Je lepší jíst větší porce méně často anebo naopak méně porcí častěji během dne? Které jídlo nám prospívá a které nám škodí? Na tyto, ale i další otázky vám přineseme odpověď v tomto videu. Můžete si je poslechnout, ale pokud máte raději psaný text, přepsali jsme jeho znění do následujícího článku.

Přes kvantové pole se nyní spojíme s jemnohmotnou bytostí Tamarinou. Více informací o ní najdete v článku Kdo je Tamarina?

Jiří: Ahoj Tamarino.

Tamarina: Ahoj, slyšela jsem otázku, takže jdeme na to.

Jiří: Určite, ale já bych ji trošku rozporcoval, to znamená, zeptám se nejprve na to, jakým způsobem bys třeba ty viděla, že bychom se měli stravovat co se týče porcí?

Tamarina: Každému vyhovuje něco jiného. To nemůžeš takto brát, nemůžeš to brát tak, že by každý měl jíst málo a třeba častěji nebo naopak jednou denně a více. Je důležité, co vyhovuje každému jedinci. Někdo totiž může mít skutečně v oblibě to jídlo... Podívej se třeba na sebe. Ty se jednoduše posadíš, nenecháš se nikým rušit, dáš si svoje jídlo, máš svůj rituál, co se týče jídla a funguje ti to. Je to tak? 

Jiří: No je!

Tamarina: No, ale to samé nemusí vyhovovat třeba tvojí ženě Vladěnce. Je to tak?

Jiří: To je taky pravda, moje žena, ta když nejíme samozřejmě společně u stolu nebo když nejsme u našeho víkendového oběda a jsme třeba v pracovním procesu, tak ona většinou si jí sama, já taky sám, takže máme to každý jinak.

Tamarina: No a to je přesně ono. To znamená - není důležité, abyste se nějakým způsobem vyhraňovali, podstatné je to, co vám vyhovuje. Samozřejmě, čím víc do sebe dáváte toho jídla, čím více se přejídáte, čím více si roztahujete žaludek a tím pádem i další části vašeho trávicího systému, tak to není dobré, protože vy spotřebováváte velké množství vaší životní energie na zpracování potravy.

Z potravy už se nestalo ve většině případů v dnešní vaší civilizaci to, že byste ji měli jako prostředek k přežití nebo k tomu, abyste žili. Máte to jako zdroj zábavy. To znamená, že vy jíte proto, abyste si dělali dobře, abyste si dělali nějakej svůj rituál tak, jako to máš ty. A to bych osobně označila, že vám může škodit, protože vy si vytváříte zbytečný návyk, který vám potom může brzdit spoustu dalších kroků ve vašem životě. Podívej se, jak to máš ty ty, když si dáš něco k jídlu, tak si uděláš každý den svůj rituál a ten svůj rituál si uděláš několikrát

No, a to tě třeba zbytečně zdržuje. To tě třeba zbytečně odtahuje od tvých důležitých úkolů, které sis vytyčil a potom si řekneš, no tak já to udělám zítra, ale druhý den máš zase ten svůj jídelní rituál, jak tomu říkáš. Takže nebylo by lepší to brát tak, že jídlo vás bude skutečně jenom jako sytit z toho hlediska, abyste mohli fungovat, abyste získávali ty živiny, ale ve skutečnosti si z toho nebudete dělat žádný těžký a žádný dlouhodobý návyk? A následně, když to nebude dlouhodobý návyk, tak vy se můžete zároveň postupně přesunout na tu pránickou stravu, o které už jsme také hovořili.

Jiří: No to je pravda. To je možný. Já to vyzkouším a pak to tady můžeme někdy rozebrat. Takže já děkuju a teď mi třeba ještě řekni, jak poznám, jaké jídlo mi škodí a jaké prospívá?

Tamarina: Moc ráda bych ti odpověděla, že můžeš jíst cokoliv a že ti prospívá všechno, ale ono to tak není. Ono to poznáš především intuitivně. Vy všichni byste měli dát mnohem více procent do své intuice, protože to, že se řídíte chutí, že vám něco chutná, tak ještě to nemusí být úplně to nejlepší. Ty máš rád slané arašídy, že jo? A čím se vyznačují v tvém životě slané arašídy? Všimnul sis z toho?

Jiří: No, že je mám rád.

Tamarina: No, ale vždycky když si je dáš, tak ti stoupne tlak... Je to tak?

Jiří: Je to tak, no.

Tamarina: A to je ta sůl. To znamená, ono ti to sice chutná, ale nedělá ti to dobře ze zdravotního hlediska. Ale to ti má jenom napovědět, že za prvé nemáš v sobě držet určité tlaky, které jsou na tebe kladeny, ale zároveň že nemáš jíst ani takovéto potraviny. Oni pro tebe nejsou vůbec vhodné z toho důvodu, že ti nepředávají to, co by měly. Podívej se na ty arašídy. Jsou na jednu stranu v první řadě prohnány kouřem, jsou pražené a jsou následně prohnány přes sůl. Všimni si toho. Všechno, co by mohlo předávat něco živého něco životadárného, tak je zlikvidováno a ty to dáš do svého těla. Takže si z toho vezmeš pouze ty zbytky, anebo ty negativní věci, které tam jsou.

To znamená, zkuste se koukat na vaše jídlo tak, že ho budete brát v první řadě jako přenos určité energie, kterou v sobě to jídlo nese. Je to přenos informací, které v sobě to jídlo nese. Vem si, když sníš list hlávkového salátu. Ten hlávkový salát vyrostl na slunci, pokud samozřejmě není z nějakého skleníku. Ten salát vyrostl na slunci, převzal jeho energii, ze země dostal vodu a potažmo živiny. Má pro tebe všechno, co potřebuješ, protože on ti vlastně předá informaci, tedy tvému tělu a ty na základě toho prosperuješ. Ty na základě toho žiješ, tvoje tělo na základě toho funguje. Ty jednoduše přijímáš informaci z toho salátu.

A teď pochop další důležitou věc. Ten salát ti předal informaci z místa, kde vyrostl, takže byi měl jíst především stravu z místa, kde žiješ. Ale jak to funguje u vás? Přivezou ti hlávkový salát a vezou ho přes celou Evropu. V tom to není pro vás dobré, protože na co ty potřebuješ přebírat informace, pokud teda to je skutečně vypěstováno někde na farmě, pokud to není někde ve skleníku v umělé zemi, ale pokud je to vypěstováno třeba jako příklad v Itálii, k čemu ti jsou informace z italského podnebí?

Ty potřebuješ informace z podnebí, kde v tuto chvíli žiješ, a to je podstatné. Proto byste měli podporovat vaše zemědělce, vaše výrobce potravin, protože vy potřebujete v první řadě potraviny, které vznikly u vás. A to je důležité. Takže tyto potraviny jsou pro vás vhodné. Samozřejmě jsme u salátu, to je první článek, to je to nejlepší - ta zelená zelenina. Potom další zelenina, protože všechno to v sobě nese tu informaci - rajčata, okurky, cukety, papriky, všechno to v sobě nese informaci a je to skvělé.

Dáte si třeba ještě brambory, ale tam je jiný problém. Ty jsou taky skvělé, ale problém je, že vy je vaříte. Takže vy v tom všechno živé zničíte a už z nich máte především cukry a škroby. A půjdeme dále.

Vy si potom dáte třeba nějaké to maso. A jaká jíte zvířata? Jíte býložravce, takže informaci z hlávkového salátu, potažmo z nějaké jiné rostliny dostalo prasátko a vy tuto informaci do sebe dostáváte z jeho masa a z jeho vlastně informačního systému. Ale to maso máte zpracováno tepelně, takže všechno živé je v něm zničené. To znamená, jíte pouze mrtvou stravu, vy vlastně jíte mrtvoly, které by vám měly dát informaci, ale tím, že zabijete živý organismus, on se sám začne likvidovat a vlastně vy dostáváte informace smrti... Ať se vám to líbí nebo ne. To pro vás není přínosné.

Když jíte to prasátko, tak vy máte vlastně zdvojnásobenou cestu té informace do vašeho organismu. A teď, když si dáte nějaké dravé zvířátko, to znamená třeba dravou rybu, tak už to máte ztrojnásobené. Protože dravá ryba snědla třeba tu býložravou rybu. Takže si to uvědomte, a to je přesně ta věc, na kterou byste si měli dát odpověď, jestli to tak skutečně chcete.

Když budete jíst rostliny, když budete jíst tento první stupeň té informace, která k vám jde z vesmíru, tak budete prosperovat zcela jinak. Tam vůbec nejde o to, jestli někdo jíte zvířat, anebo ne, někdo to nejíte kvůli jejich utrpení, někdo kvůli tomu, že vám nechutnají, ale vy byste si měli v první řadě uvědomit, že informace, které dostáváte z jakéhokoliv masa, je už víc jak sekundární a problém je, že ještě ona je potlačená tou tepelnou úpravou, takže nad tím byste se měli zamyslet.


Další články